top of page

O NAMA

Već 95 godina Poliklinika Bičakčić je sinonim za zdravlje, pionirsko razmišljanje i pomaganje čovjeku.

Misija ordinacije Bičakčić nije popravljati zube, nego vratiti osmijeh na Vaše lice. Gledajući naš posao na taj način, postaje jasno da smo odabrali jednu od najplemenitijih profesija.

Liječničku tradiciju naše porodice počinje pisati dr. Vejsil Bičakčić koji je davne 1918. godine napustio rodni grad i otišao studirati medicinu u Beč. Kao jedan od prvih studenata iz ovih krajeva, te unatoč nepoznavanju njemačkog jezika, uspješno završava studij medicine. Po povratku u rodno Sarajevo otvara prvu privatnu praksu pod nazivom “Ordinacija Bičakčić”. Prepoznajući medicinu kao način pomoći čovjeku, a ne isključivo kao posao, dr. Bičakčić se s jednakim žarom bavi filantropskim aktivnostima i humanitarnim radom.

Posvećenost zdravlju i dobrobiti čovjeka postaje duboko ukorijenjena i u svim generacijama koje dolaze. Tu tradiciju nastavlja i prim. dr. Dževad Bičakčić koji studij stomatologije završava 1960. godine u Ljubljani. Nakon povratka u Sarajevo postaje direktor jedine i najveće stomatološke državne službe.

Nakon toga aktivno se uključuje u osnivanje stomatološkog fakulteta sa klinikama u Bosni i Hercegovini. Razdvajanjem stomatološkog fakulteta i stomatološke klinike obavlja funkciju direktora stomatološke klinike sve do odlaska u penziju. Za svoj doprinos osnivanju stomatološkog fakulteta sa klinikama u Bosni i Hercegovini i održavanje kontinuiteta struke od 1924. godine, 2010. godine dobija posthumno priznanje Stomatološkog fakulteta u Sarajevu prilikom obilježavanja 50 godina postojanja.

Uslugu zasnovanu na tradiciji, kvaliteti, savremenim tehnologijama i individualnom pristupu svakom pacijentu danas nastavljaju dr. Nadir i dr. Kerim Bičakčić sa velikim timom stručnih saradnika.

Poziciju lidera svakodnevno potvrđujemo ne samo na bosanskom, nego i na evropskom tržištu. Vodeće svjetske tehnologije, kontinuirano usavršavanje svih zaposlenih, ali prije svega ljudski odnos prema svakom pacijentu, garancija su Vašeg zadovoljstva i osmijeha. Tradicija i budućnost u službi Vašeg osmijeha!

About Us
rot.png

99

Godina iskustva

rot.png

13862

Sretnih osmijeha

rot.png

5692

Pacijenata godišnje

rot.png

18

Doktora i sestara

Our Services

NAŠE USLUGE

Rentgen centar

 

Cerec Omnicam pruža 3D (CT) radiološke snimke uz najmanju dozu zračenja

Implantološki centar

 

Dentalni implantati su najbolje rješenje koje će Vam omogućiti prirodan izgled i zdrave zube!

Frez centar

 

Frez centar Bičakčić jamči visoko preciznu tehnologiju uz korištenje certificiranih proizvoda sa LOT brojem za sljedivost.

Klinički centar

 

Nudimo vam garanciju i iskustvo, te visoku profesionalnost, uz najbolja stomatološka rješenja te najvišu kvalitetu pružene usluge.

NAŠI DOKTORI

Nadir_1.jpg

Dr. Nadir Bičakčić

Doktor

Kerim_1.jpg

Dr. Kerim Bičakčić

Doktor

Leila_edited.jpg

Dr. Leila Hubijar

Doktor

Dijana_edited.jpg

Dr. Dijana Hadziibrahimovic

Doktor

Our Dentists
Bicakcic123.png

RECENZIJE

Success Stories

KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa:

Poliklinika Bičakčić

Maršala Tita 7, 71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Email: info@bicakcic.com

Tel: +387 33 208 288, +387 33 550 550

Radno vrijeme:

Pon – Petak  8:00 – 20:00

Subota    8:00 – 14:00

 

Contact Us
bottom of page